BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Gebze Osb Çarşı, Kocaeli


Ime:
BIC:
Mesto:
Poštna koda:
Država:
Išči tudi podružnice banke


BIC / SWIFT:YAPITRISFEX   Turčija
Ime banke:Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Gebze Osb Çarşı

Država:Turčija

Ulica:Gosb Meydan Binası 1600.Sokak No:1601-620 41400
Mesto:Kocaeli (İzmit)
Zvezna država:Çayırova

Telefon:+90 262 751 29 60
Fax:+90 262 647 95 90

Podružnica:Da

BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Gebze Osb Çarşı, Kocaeli (Turčija) (SWIFT kodo)

BIC koda banke Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Gebze Osb Çarşı iz mesta Kocaeli (İzmit) je YAPITRISFEX. Okrajšava BIC pomeni »poslovna identifikacijska koda« (nekdaj imenovana »bančna identifikacijska koda«). To je koda, prilagojena mednarodnim standardom, ki se uporablja za identifikacijo podružnic pri plačilnih transakcijah. Uporabljajo jo kreditne ustanove, posredniki in podobna podjetja po vsem svetu, koda pa identificira vsakega partnerja, ki neposredno ali posredno sodeluje pri plačilnih transakcijah. Pri plačilnih transakcijah se BIC/SWIFT BIC koda uporablja v kombinaciji s številko IBAN (= mednarodna številka bančnega računa), kjer BIC identificira banko, IBAN pa identificira ustrezen račun pri tej banki.

Številko IBAN sestavljajo naslednji sestavni deli:

  1. Koda države iz dveh znakov.
  2. Dvomestna kontrolna številka. To je številka med 02 in 98. Z uporabo kontrolne številke je mogoče vedno prepoznati vsak nepravilen znak in skoraj vedno prepoznati posamezne zamenjane številke, stopnja prepoznavanja pa je visoka kljub številnim napakam.
  3. Niz znakov, ki identificira dejanski račun. V večini držav je sestavljen zgolj iz številk. Imenuje se tudi BBAN (= osnovna številka bančnega računa). V večini držav vključuje številko banke in številko računa.

Pri izmišljeni številki računa 999996724 in številki banke 99996724, je številka IBAN podobna naslednji: TR99 9999 6724 9999 9672 4. Za izboljšano berljivost številke IBAN se ta običajno razdeli v skupine štirih znakov. Številka IBAN lahko obsega do 34 znakov, vendar je v večini držav krajša.

BIC koda vsebuje tudi kodo države. V nasprotju s številko IBAN se ta ne nahaja na začetku BIC kode, temveč na 5. in 6. položaju. Pri BIC kodi YAPITRISFEX je to TR. V nekaterih primerih se lahko koda države v številki IBAN razlikuje od kode države iz povezane BIC kode, saj se uporabljajo drugačni standardi.

BIC koda obsega 8 ali 11 znakov in ne vsebuje lastne kontrolne številke. V nasprotju s številko IBAN je mogoče BIC kodo, razen njene dolžine, preveriti samo s pregledom, če je vključena na seznam BIC kod, ki jo redno posodablja združenje SWIFT. V primeru številke IBAN, je po drugi strani mogoče uporabiti matematični postopek in preveriti, če je številka uradno pravilna, tako da uporabite kontrolno številko, ki jo vsebuje. Obstajajo lahko samo uradno pravilne številke IBAN. Na vprašanje o tem, če določena številka IBAN dejansko obstaja, pa lahko odgovori samo povezana banka. Ponarejenih ali neobstoječih številk IBAN ni mogoče prepoznati z uporabo kontrolne številke.

Sedež banke Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Gebze Osb Çarşı je v mestu Kocaeli (İzmit). Mesto Kocaeli (İzmit) se nahaja v državi Turčija. Z banko Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Gebze Osb Çarşı lahko stopite v stik prek telefona, na številki 262-751 29 60.


Ne moremo zagotoviti točnosti podatkov.

Datum izdelave nabora podatkov: 04/2024