BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Erzurum Cumhuriyet


Ime:
BIC:
Mesto:
Poštna koda:
Država:
Išči tudi podružnice banke


BIC / SWIFT:YAPITRISFEX   Turčija
Ime banke:Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Erzurum Cumhuriyet

Država:Turčija

Ulica:Yukarı Mumcu Mah. Mumcu Cad. No: 11/B 25500
Mesto:Erzurum
Zvezna država:Yakutiye

Telefon:+90 4422357452
Fax:+90 4422141707

Podružnica:Da

BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Erzurum Cumhuriyet (Turčija) (SWIFT kodo)

BIC koda banke Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Erzurum Cumhuriyet iz mesta Erzurum je YAPITRISFEX. Okrajšava BIC pomeni »poslovna identifikacijska koda« (nekdaj imenovana »bančna identifikacijska koda«). To je koda, prilagojena mednarodnim standardom, ki se uporablja za identifikacijo podružnic pri plačilnih transakcijah. Uporabljajo jo kreditne ustanove, posredniki in podobna podjetja po vsem svetu, koda pa identificira vsakega partnerja, ki neposredno ali posredno sodeluje pri plačilnih transakcijah. Pri plačilnih transakcijah se BIC/SWIFT BIC koda uporablja v kombinaciji s številko IBAN (= mednarodna številka bančnega računa), kjer BIC identificira banko, IBAN pa identificira ustrezen račun pri tej banki.

Številko IBAN sestavljajo naslednji sestavni deli:

  1. Koda države iz dveh znakov.
  2. Dvomestna kontrolna številka. To je številka med 02 in 98. Z uporabo kontrolne številke je mogoče vedno prepoznati vsak nepravilen znak in skoraj vedno prepoznati posamezne zamenjane številke, stopnja prepoznavanja pa je visoka kljub številnim napakam.
  3. Niz znakov, ki identificira dejanski račun. V večini držav je sestavljen zgolj iz številk. Imenuje se tudi BBAN (= osnovna številka bančnega računa). V večini držav vključuje številko banke in številko računa.

Pri izmišljeni številki računa 493827156 in številki banke 93827156, je številka IBAN podobna naslednji: TR99 9382 7156 4938 2715 6. Za izboljšano berljivost številke IBAN se ta običajno razdeli v skupine štirih znakov. Številka IBAN lahko obsega do 34 znakov, vendar je v večini držav krajša.

BIC koda vsebuje tudi kodo države. V nasprotju s številko IBAN se ta ne nahaja na začetku BIC kode, temveč na 5. in 6. položaju. Pri BIC kodi YAPITRISFEX je to TR. V nekaterih primerih se lahko koda države v številki IBAN razlikuje od kode države iz povezane BIC kode, saj se uporabljajo drugačni standardi.

BIC koda obsega 8 ali 11 znakov in ne vsebuje lastne kontrolne številke. V nasprotju s številko IBAN je mogoče BIC kodo, razen njene dolžine, preveriti samo s pregledom, če je vključena na seznam BIC kod, ki jo redno posodablja združenje SWIFT. V primeru številke IBAN, je po drugi strani mogoče uporabiti matematični postopek in preveriti, če je številka uradno pravilna, tako da uporabite kontrolno številko, ki jo vsebuje. Obstajajo lahko samo uradno pravilne številke IBAN. Na vprašanje o tem, če določena številka IBAN dejansko obstaja, pa lahko odgovori samo povezana banka. Ponarejenih ali neobstoječih številk IBAN ni mogoče prepoznati z uporabo kontrolne številke.

Sedež banke Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Erzurum Cumhuriyet je v mestu Erzurum. Mesto Erzurum se nahaja v državi Turčija. Z banko Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Erzurum Cumhuriyet lahko stopite v stik prek telefona, na številki 4422357452.


Ne moremo zagotoviti točnosti podatkov.

Datum izdelave nabora podatkov: 05/2024